CONFERINȚĂ DE PRESĂ PENTRU LANSAREA PROIECTULUI START UP YOURSELF

Euronest00002Euronest00006Euronest00008Euronest00007            Astăzi a avut loc Conferința de lansare a proiectului „Start up Yourself”, cod Smis 104206.

            Proiectul este derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST în parteneriat cu Development Training Consulting SRL, Blue Consulting SRL, Asociația Orientat și Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului și este destinat cetățenilor din Regiunea de Nord-Est care doresc să-și înființeze o afacere.

            Obiectivul proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării a 48 de noi întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din Regiunea Nord- Est, ca urmare a derulării unor măsuri de formare antreprenorială pentru minimum 400 de persoane și crearea a minimum 96 de locuri de muncă.

BUGETUL total al proiectului este de 11,836,863.04 lei, din care se vor finanța, cu aproximativ 33.000 de euro, 48 de noi companii, în scopul creării a minimum 96 de noi locuri de muncă.

            La conferința de presă de lansare a proiectului au participat și reprezentanții județelor fondatoare ale A.D.I. EURONEST: domnul Sorin BRAȘOVEANU, Președinte al Consiliului Județean Bacău,  domnul Ion ASAFTEI, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, domnul Dorin BIRTA, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani,  domnul Ion CUCERESCU, consilier județean Bacău și doamna Liliana MAEREAN, consilier, din partea Consiliului Județean Suceava.

            Domnul Maricel POPA, Președinte al Consiliului Județean Iași și al ADI EURONEST, a apreciat activitatea asociației care a atras aproximativ 150 milioane lei în cei 10 ani de la înființare. De asemenea, a precizat că A.D.I. EURONEST a atras fonduri în valoare de 37 lei pentru 1 leu cotizat de cele șase consilii județene din Regiunea de Nord-Est. Domnia Sa a menționat că în prezent se lucrează la noi proiecte care vor fi lansate în curând.

Domnul Sorin Brașoveanu, Președinte al Consiliului Județean Bacău, a precizat că astfel de proiecte trebuie promovate, modalitatea de depunere fiind foarte simplă și condițiile flexibile, toți cei interesați primind consiliere din partea echipei EURONEST.

Începând cu luna martie, solicitantul și partenerii vor derula campanii de informare și promovare în municipiile reședință de județ din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Subvențiile pentru deschiderea de noi afaceri vor fi acordate prioritar persoanelor care vor participa la cursurile de formare antreprenorială și la celelalte activități din cadrul proiectului derulate în 3 etape:

etapa I – Formare antreprenorială – 12 luni;
etapa II – Implementarea planurilor de afaceri finanțate din fonduri FSE – 18 luni;
etapa III – Program de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate – 6 luni.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a fost înființată, în 2008, de către consiliile județene din Regiunea Nord-Est pentru furnizarea de servicii de interes public la nivel regional.