Încă două proiecte vor fi derulate de EURONEST pentru susținerea start-up-urilor din Regiune

Cele două proiecte depuse pe apelul România Start-Up Plus, în care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST este implicată, ca solicitant sau partener, au fost aprobate la finanțare și se vor derula pe o perioadă de 36 de luni.

Proiectul „START UP YOURSELF”, cu un buget de 11,84 milioane lei, implementat de EURONEST, în calitate de beneficiar, alături de alți patru parteneri, va finanța înființarea a 48 de companii și crearea a minimum 96 de noi locuri de muncă, în mediul urban, de către persoane din categoriile eligibile cu domiciliul în Regiunea Nord-Est.

Cel de-al doilea proiect, „StartIT Up Nord-Est – Sprijinirea tinerilor antreprenori din Regiunea Nord-Est prin transfer de inovații și tehnologii utile pe piață”, în care EURONEST este partener, cu o valoare de 8,91 milioane lei, va susține înființarea a 36 de noi firme și crearea a 72 de noi locuri de muncă.

Obiectivul general al proiectelor îl constituie acordarea de sprijin financiar persoanelor fizice pentru înființarea și dezvoltarea de afaceri, inclusiv prin formare antreprenorială și furnizarea unor servicii specializate de consiliere în managementul afacerilor, atât în faza de înființare a afacerii, cât și post înființare.

Vor putea primi granturi în valoare de până la 40.000 de euro persoane fizice (șomeri/ persoane inactive/ persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care intenționează să înființeze o afacere în mediul urban din Regiunea Nord-Est și care se înscriu în grupul țintă al unui proiect.

Nu sunt eligibili în grupul țintă tinerii NEETs (care nu sunt încadrați nici într-o formă de învățământ, nici în muncă) șomeri cu vârsta între 16 – 24 ani.

Completează Scrisoarea de intenție.

Linkuri utile : www.clustereuronest.ro LOGO START UP FB