EURONEST va derula un proiect pentru românii din diaspora din Regiunea Nord-Est

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a început procedura de contractare pentru demararea unui proiect pentru românii din Diaspora care doresc să revină acasă și să-și înființeze o afacere în mediul urban din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava sau Vaslui. Proiectul “ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului“, aprobat în cadrul apelului Diaspora Start-Up, POCU 2014-2020, va avea un buget total de 8,46 milioane lei și se va derula pe parcursul a 36 de luni, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Eastern Marketing Insights.

EURONEST, constituită din cele șase consilii județene din Regiunea Nord-Est, va participa la selecția grupului-țintă, va gestiona și va atribui, cu sprijinul unui juriu constituit din reprezentanți ai organismelor relevante, schemele de grant.

250 de persoane vor beneficia de acțiuni în cadrul proiectului (servicii de consiliere, informare și formare, inclusiv sprijin pentru elaborarea de planuri de afaceri), iar 30 vor primi subvenții de până la 40.000 EUR pentru crearea a 60 de noi locuri de muncă în Regiune.

Informații detaliate despre proiect sunt disponibile în FIȘA PROIECTULUI.